The White Stripes ostajata pri treh barvah: rdeči, beli in črni. Foto: Patrick Keeler
The White Stripes ostajata pri treh barvah: rdeči, beli in črni. Foto: Patrick Keeler

Na plošči Get behind me Satan je trinajst svežih pesmi; na večini skladb prevladujejo zvoki akustične kitare, klavirja in marimb, vseeno pa celotna plošča na trenutke zveni precej orkestralno - in to navkljub za dvojico značilni kombinaciji bobnov in električne kitare. Na cedeju, ki bo izšel 6. junija, boste lahko slišali tudi najkrajšo skladbo The White Stripes doslej.

Prav nobena od skladb z novega albuma ni bila niti predstavljena v živo niti dokončana, preden sta se Meg in Jack White s svojim koncertnim mojstrom zvoka Matthewom Kettlom zaprla v studio.

Megleno pojasnilo
Kitarist, pianist in pevec zasedbe Jack White je ploščo opisal kot "raziskovanje značajev, značilnosti in ideala resnice". Kaj je s tem mislil, boste seveda lahko slišali, ko se bo plošča z nenavadnim naslovom znašla na naših radijskih policah.

Julija se dobimo v Križankah
Ob izdaji albuma Get behind me Satan bosta The White Stripes najprej nastopala le v državah in mestih, kjer ju doslej še niso videli. Šele nato bosta znova obiskala tudi kraje, kjer so ju že imeli priložnost slišati v živo. V prvo od teh dveh kategorij sodi tudi Slovenija; samooklicana brat in sestra bosta v sredo, 6. julija, nastopila v ljubljanskih Križankah. Tisti, ki so si že ogledali koncertni DVD Under Blackpool Lights, vedo, da jih čaka izjemna koncertna predstava.