Mick je razkril skrivnost - k uram petja hodi že več let. Foto: EPA
Mick je razkril skrivnost - k uram petja hodi že več let. Foto: EPA
Keith Richards

"Bolje pozno kot nikoli," je razkril 63-letni rocker, ko je bil gost na eni od britanskih radijskih postaj, kamor so ga povabili pred londonskima koncertoma 20. in 22. avgusta.

"35 let nisem treniral svojega glasu, pred nekaj leti pa sem se vseeno odločil, da je napočil čas, da se malo streniram. Malo novega znanja in ogrevanja glasu res pomaga," je povedal "večni mladenič" Mick. In dodal, da prav vsem mladim pevcem vedno svetuje: "Jaz tega nikoli nisem počel, ampak vi bi morali." Razložil je, da "trening" potrebuje, ker res ogromno poje. Vsako noč namreč poje več ur in glas se utrudi, "kot bi vsako noč pretekel kilometre," je nazorno opisal nekoč divji Jagger, ki zdaj prisega na pravilno ogrevanje glasu.

Keithov padec prestrašil oboževalce
Rolling Stonesi so koncertno turnejo A Bigger Bang skoraj natanko pred enim letom. 21. avgusta 2005 so igrali v Fenway Parku v Bostonu. Oboževalci so vztrepetali maja letos, ko je bila usoda turneje negotova, saj je kitarist Keith Richards dobil precej hude poškodbe glave, ker je na počitnicah na Fidžiju padel z drevesa.

Neuničljivi Stonesi so res odpovedali nekaj koncertov, a bodo do začetka septembra še potovali in igrali po Evropi, nato pa se spet selijo na drugo stran Atlantskega oceana, saj imajo skoraj do konca novembra že napovedane datume koncertov po Severni Ameriki.