"Nikoli si nismo zavestno vzeli čisto pravega odmora." A odmor bo, kot kaže, kmalu pri kraju. Foto: Branka Resnik
Za album In Rainbows so oboževalci lahko plačali, kolikor so hoteli (ali pa nič), pri King of Limbs pa niso imeli te svobode.

Svojim oboževalcem so z novim ploščkom nazadnje postregli leta 2011 - takrat je izšel King of Limbs -, potem pa so si vzeli odmor za ukvarjanje z individualnimi projekti. "Začeli bomo septembra: igrali, vadili, snemali. Videli bomo, kako bo zvenelo," je kitarist Jonny Greenwood povedal za BBC-jev Radio 6.

"Počasna žival"
Ugibanja okrog morebitnega novega albuma so se začela že aprila, ko je Greenwood v Nashvillu v nekem intervjuju izdal: "Dobimo se konec poletja, in takrat bomo naredili načrt. Ampak počasi premikajoča se žival smo, že od nekdaj. Bomo videli, kakšen bo naslednji korak." Njegov brat Colin je še predtem za NME komentiral, da so vsi načrti še "v zraku".

Med skupinskim oddihom od Radioheadov sta pevec Thom Yorke in producent Nigel Godrich sodelovala pri "superskupini" Atoms for Peace (v njej sta še dva člana Red Hot Chili Peppers, Flea in Mauro Refosco).

Od Yorka so pri Rolling Stonu že aprila lani skušali izvedeti, kdaj bodo Radiohead spet začeli ustvarjati skupno glasbo. "Res ne vem," je odgovoril takrat. "Rekli smo eno leto, ampak prepričan sem, da bo vsaj malo dlje, ker si bom jaz dejansko moral vzeti odmor. Za kake tri dni." (Yorke je namreč iz Radiohead "skočil" naravnost v Atoms For Peace.)

"Nismo rekli: 'Je***a, se pač vidimo, ko se vidimo. Precej vznemirljivo je bilo končno skleniti, da si jemljemo čisto zaresen odmor. Tega nismo naredili še nikoli, vsaj ne namenoma."