Prince se kot glavni igralec filma Purple Rain sicer ni odrezal preveč dobro, vseeno pa so filmsko glasbo istega filma uredniki revije The Vanity Fair razglasili za najboljšo vseh časov. Foto:
Prince se kot glavni igralec filma Purple Rain sicer ni odrezal preveč dobro, vseeno pa so filmsko glasbo istega filma uredniki revije The Vanity Fair razglasili za najboljšo vseh časov. Foto:
John Travolta
Glasba filma Saturday Night Fever (Sobotna vročica) je po mnenju urednikov najprimernejša za ogrevanje plesišča, kar pa še ne pomeni, da se morate obleči v belo kot glavna zvezda filma John Travolta.

Uredniki revije The Vanity Fair so namreč sestavili lestvico 50. najboljših albumov s filmsko glasbo vseh časov. Na vrh lestvice se je povzpel Prince s filmom Purple Rain (Škrlatni dež), drugo mesto je zasedel film A Hard Day's Night, v katerem so leta 1964 pod režiserko taktirko Richarda Lesterja nastopili Beatlesi, tretje mesto pa je pripadlo reggae glasbi iz filma The Harder They Come iz leta 1972.

Sobotna vročica za ogrevanje plesišča
Purple Rain (Škrlatni dež) so sicer uredniki ocenili kot film z najslabšo igro vseh časov, vseeno pa je njegova glasba zmagovita kombinacija funka, R&B-ja, popa, metala in celo psihadeličinih tonov, vse kar sestavlja značilen zvok 80. Glasba filma Saturday Night Fever (Sobotna vročica), ki se je na lestvici znašla na osmem mestu, pa je po njihovem mnenju najprimernejša za ogrevanje plesišča, kar pa še ne pomeni, da se morate obleči v belo kot glavna zvezda filma John Travolta.

Poleg omenjenih filmov se je na lestvici znašel tudi Trainspotting režiserja Dannyja Boyla. Ta je zasedel sedmo mesto. Med prvih 10 pa so se zvrstili še Pulp Fiction (Šund), The Graduate (Diplomiranec), Superfly, American Graffiti (Ameriški grafiti) in The Big Chill. Revija bo izbor najboljših zaznamovala tudi s posebnim televizijskim dokumentarnim filmom, v katerem bodo nastopili filmski zvezdniki, režiserji in glasbeniki, ki so ustvarili nominirane filme, in bo predvajan decembra.