Mednarodna zasedba Ensemble ChamberJam bo poustvarila skladbe tanga nueva Piazzolle in njegovih sodobnikov ter skladbe Marcela Nisinmana.

Z razstave, ki so jo v Buenos Airesu posvetili Piazzoli. Foto: EPA
Z razstave, ki so jo v Buenos Airesu posvetili Piazzoli. Foto: EPA
Sorodna novica 100 let od rojstva Astorja Piazzolle, iz čigar glasbene genialnosti se je porodil novi tango

Kvintet sestavljajo Marcelo Nisinman, argentinski bandoneonist, skladatelj in aranžer, Daniel Rowland, nizozemsko-angleški violinist, odličen solist, komorni glasbenik in pedagog, Natacha Kudritskaya, ukrajinska pianistka, komorna glasbenica in solistka, kontrabasist Zoran Marković, nekdanji vodja kontrabasov Slovenske filharmonije, pedagog in odličen inovator, ter Alberto Mesirca, italijanski kitarist, trikratni dobitnik nagrade zlata kitara in nadobudni raziskovalec starodavne in sodobne glasbe.

Argentinski tango, džez in klasična glasba
Piazzola se je rodil leta 1921 v Argentini. Velja za utemeljitelja glasbenega sloga tango nuevo, edinstvenega načina skladanja, ki združuje elemente argentinskega tanga, džeza in klasične glasbe.

Kvintet s svojo energijo, idejami in impulzom osvaja najprestižnejša evropska prizorišča ter festivalske odre, obenem pa prinaša glasbo, povezano z umetnostjo tanga od njegovih začetkov, so organizatorji zapisali v vabilu za javnost.