Foto:
Foto:

V glavnih kategorijah se je najbolje odrezala R&B zvezda Beyonce Knowles, 22-letna pevka priljubljenega tria Destiny's Child, ki je dobila kar pet grammyjev.

S tem dosežkom se je izenačila z dosedanjimi rekorderkami v ženski kategoriji - Alicio Keys, Norah Jones in Lauryn Hill. Album Knowlesowe Dangerously in Love je bil imenovan za najboljši sodobni R&B album.

Ikona soula Luther Vandross je osvojil štiri grammyje, vključno z nagrado za pesem leta, hip-hop duo OutKast pa je prevzel tri grammyje. Njihova uspešnica Hey Ya! je osvojil grammyja za najboljši urbani/alternativni nastop. Tudi bluegrass pevka Alison Krauss je odnesla tri kipce in s tem zaokrožila skupno število svojih grammyjev na 17, kar jo uvršča na osmo v lestvici vseh dosedanjih prejemnikov.

Po dva grammyja so med drugim dobili Justin Timberlake, Eminem, Jay-Z (za sodelovanje s Knowlesowo), skupina White Stripes, džez saksofonist Wayne Shorter in preminuli pevec/pisec besedil Warren Zevon.

Plošča Clocks kvinteta Coldplay je bila nagrajena za ploščo leta. Coldplayev pevec Chris Martin jo je posvetil pokojnemu Johnny Cashu in vodilnemu demokratskemu predsedniškemu kandidatu Johnu Kerryju. V kategoriji za najboljšega novega umetnika, kjer je za favorita veljal raper 50 Cents, je presenetljivo zmagala skupina Evanescence's, ki je osvojila tudi nagrado za najboljši hard rock performance.

Televizija CBS je letošnjo podelitev iz dvorane Staples Center v Los Angelesu prenašala s petminutnim zamikom, da se ne bi ponovil škandal med polčasom superbowla pretekli teden, ko je pevec Justin Timberlake razkril desno dojko Janet Jackson.


Svoje mnenje o incidentu lahko izrazite na spletnem forumu.



Jacksonova zaradi tega ni smela na podelitev, Timberlake, ki je osvojil dva grammyja, pa se je za dejanje znova opravičil.