Michael Jackson je za 13. julija napovedal prvi koncert v svoji veliki vrnitveni turneji. Foto: Reuters
Michael Jackson je za 13. julija napovedal prvi koncert v svoji veliki vrnitveni turneji. Foto: Reuters
Michael Jackson
Michaelu Jacksonu je 25. junija pozno zvečer zastalo srce. Reševalci mu kljub hitremu posredovanju niso mogli pomagati.
Michael Jackson
Kdaj bodo znani rezultati obdukcije, ni znano, nanje pa lahko čakajo več tednov. Foto: Reuters
Slovo Michaela Jacksona

Mediji ugibajo, da naj bi zdravniki glasbeniku zdravilo predpisali, ker se je ta težko soočal s pripravami in pritiskom na veliko vrnitveno turnejo This Is It. Na dan svoje smrti, naj bi si brizgal preveliko količino demerola, ki ga sicer zdravniki raje predpišejo kot morfij, saj naj bi bil varnejši.

Obdukcija pokojnikovega trupla se je že začela, mrliški oglednik Lakshmanan Sathyavagiswaran pa pravi, da se lahko na potrditev vzroka smrti čaka še več tednov.

Glasbenik odvisen od zdravil?
Jacksonov odvetnik Brian Oxman, ki je bil prisoten v bolnišnici v času, ko ga zdravstveno osebje ni uspelo oživeti, je priznal, da ga je že nekaj časa skrbela glasbenikova odvisnost od zdravil. Zdravila proti bolečinam je začel Jackson jemati pred več leti, da bi si z njimi lajšal bolečine zaradi nekaterih poškodb. Tudi Michaelovi družinski člani so že dlje časa izražali skrb, da se preveč zateka k zdravilu proti bolečinam.

Policija išče Jacksonovega zdravnika
Policija naj bi zaman iskala zdravnika Conrada Roberta Murrayja , ki je živel v Jacksonovi hiši. Po navedbah policije, je prav zdravnik, ki ga želijo zaslišati, vbrizgal pevcu injekcijo, nekaj ur, preden je umrl. Družina naj bi kot razlog za glasbenikovo smrt videla prav v prevelikem odmerku demerola, ki naj bi mu ga zdravnik vbrizgal ob 11.30. Po zadnjih navedbah naj bi se zdravnik nahajal v Los Angelesu in je pripravljen spregovoriti s policijo.

Spodaj prisluhnite klicu na pomoč, ki so ga iz Jacksonove hiše prejeli 25. junija ob 12:21.

Ob prihodu reševalcev na Jacksonov dom, naj bi te ugotovili, da ne kaže znakov življenja, a je Murray vztrajal, da še nadaljujejo z oživljanjem, pri katerem je pred njihovim prihodom že sam dlje časa vztrajal.

Michaelu Jacksonu je 25. junija pozno zvečer zastalo srce in reševalci mu kljub hitremu posredovanju niso mogli pomagati. Pevec ob njihovem prihodu ni več dihal, zato so ga začeli oživljati, nato pa so ga prepeljali v bolnišnico, a je bilo za Jacksona že prepozno. Losangeleški detektivi so že pregledali pevčevo hišo v soseski Holmby Hills, vendar pa so preiskavo označili za 'vsakdanji' dogodek.

Slovo Michaela Jacksona