Micka Jaggerja leta pri energičnem nastopu nikakor ne ovirajo. Foto: epa
Micka Jaggerja leta pri energičnem nastopu nikakor ne ovirajo. Foto: epa
The Black Eyed Peas
Black Eyed Peas so se v zadnjem letu navadili nastopov pred ogromnimi množicami. Foto: epa
Že sama najava turneje je bila deležna izjemne medijske pozornosti.
Nedvomno eden najbolj razpoznavnih logov v pop kulturi. Foto: epa

Britanski veterani slovijo po tem, da lahko k sodelovanju na turneji prepričajo tudi izvajalce, ki načeloma nočejo nastopati "v tuji senci". In čeprav Rollingi ne potrebujejo nobene dodatne "vabe", da bi lažje prodali vstopnice, je tudi tokrat seznam njihovih spremljevalnih skupin prava poslastica.



Priložnost za "mlajše" glasbenike
Celotno turnejo bodo v pogon pomagali spraviti The Black Eyed Peas: igrali bodo na prvih dveh nastopih, ki bosta 21. in 23. avgusta na legendarnem bostonskem igrišču Fenway Park. 26. in 31. avgusta bodo v Connecticutu in Detroitu štafeto prevzeli Maroon 5, nasledili pa jih bodo Pearl Jam v Pittsbourghu. V prestolnici in v New Yorku bodo na svoj račun oktobra prišli ljubitelji zasedbe The Mayer Trio.

Seveda so morali Rollingi pri izbiri predskupin doseči visoka merila, ki so jih postavili na prejšnjih turnejah: v preteklosti so z njimi igrali Sheryl Crow, Smashing Pumpkins, Foo Fighters, Green Day, Third Eye Blind, Buddy Guy in No Doubt.

Podobno kot turneja U2
In čeprav vas je zvezdniška zasedba morda prepričala, se boste za obisk Stonesov v živo verjetno morali obrisati pod nosom. Pretekli konec tedna so šle v prodajo vstopnice za koncerte v Bostonu, Washingtonu in nekaterih drugih večjih mestih. Vse so pošle v pičlih nekaj urah. V naslednjih dneh se bitka nadaljuje; karte menjajo lastnike za 450 ameriških dolarjev in več.