Rolling Stones bodo na turnejo odrinili avgusta. Foto: epa
Rolling Stones bodo na turnejo odrinili avgusta. Foto: epa
Stonesi so ob napovedi turneje priredili tudi manjši koncert za pokušino. Foto: epa

V Evropo naj bi ena najpomembnejših skupin zadnjih desetletij prišla prihodnje poletje, že pred tem pa bodo koncertirali po obeh Amerikah, na Japonskem in mogoče celo na Kitajskem. Stonesi so bili na zadnji turneji v letih 2002 in 2003, njihovi koncerti pa so lahko razprodani v par minutah, čeprav se cene vstopnic vrtijo okrog 100 dolarjev. Stonesi bodo nastopali predvsem na stadionih, v arenah in gledališčih.

Na turneji tudi pesmi z novega albuma
Na turneji bodo predstavili tudi svoj novi album, ki še nima naslova, kot je povedal pevec skupine Mick Jagger, pa je skoraj že dokončan. O njem so ustvarjalci povedali, da pokriva različne glasbene zvrsti. "Trudili smo se, da bi bil udaren, toda ima tudi svoje sentimentalne trenutke," je razkril Jagger.

Še ne njihova zadnja turneja
Rolling Stonesi, ki so se začeli na glasbeno sceno prebijati na začetku šestdesetih let, napovedujejo, da to še ni njihova zadnja turneja. "Nikoli ne trdimo, da je to naša zadnja turneja. Sploh ne premišljujemo o tem, vsako turnejo jemljemo kot dogodek zase," je na tiskovni konferenci, na kateri so oznanili svojo odločitev, dejal pevec Mick Jagger, ki je dodal še, da se mu zdijo "zadnje" turneje nekaterih glasbenikov past, s katero ti poslušalce "prisilijo", da kupijo vstopnice za koncert.