Stonesi prihajajo k sosedom, v Slovenijo pa ne. Foto: EPA
Stonesi prihajajo k sosedom, v Slovenijo pa ne. Foto: EPA
Keith Richards
Evropo bodo zabavali tri mesece. Foto: EPA

Med mesti, v katerih bodo prekaljeni glasbeni mački predstavljali stare uspešnice in nov izdelek A Bigger Bang, sta tudi Beograd, ki jih bo pozdravil 2. julija, in Zagreb, kjer bodo koncertirali 6. julija. V Slovenijo jih ne bo, nam bližnja mesta, kjer jih bodo lahko poslušali tudi slovenski navdušenci, pa so še Dunaj (20. 6.), Milano (22. 6.), Nürnberg (10. 7.) in München (16. 7.).

Junija na severu, kasneje na jug ...
Turnejo na stari celini bodo Stonesi začeli 27. maja v Barceloni, od Evropejcev pa se bodo poslovili dobre tri mesece kasneje z nastopom v Cardiffu. Vmes bodo obiskali 20 držav, med drugim tudi Poljsko, kjer bodo 18. junija koncertirali v Varšavi, in Češko, kjer jih bodo oboževalci v Brnu pozdravili 16. junija. Po vročem začetku v Španiji se bodo junija prek Francije in Belgije podali na sever Evrope, kjer bodo nastopili na Norveškem, Danskem, Švedskem in v Rusiji, po Avstriji in Italiji skočili v Atene in se prek nekdanjih jugoslovanskih držav vrnili v srednjo Evropo.

... julij pa je rezerviran za Nemčijo
Po koncertih sodeč, se je Stonesom v dozdajšnji karieri najbolj priljubila Nemčija, saj bodo prav v tej državi imeli največ evropskih koncertov - sedem. Zanjo so si rezervirali skoraj cel julij, avgusta pa jih pričakujejo Švicarji, Francozi, Portugalci, Španci, Irci ter prebivalci različnih delov Otoka.