Foto:
Foto:
Zabava bo v sveti deželi rastafarijancev.

Organizatorji napoveduejo, da se bo festivala z naslovom Africa Unite 1. februarja udeležilo več sto tisoč obiskovalcev. Napetost bo tako naraščala vse do 6. februarja (Marleyevega rojstnega dne), ko bo etiopijska prestolnica Adis Abbeba gostila za to državo največji koncert vseh časov.
Slavje, ki bo organizatorje stalo približno miljon dolarjev, bodo prenašali po vsej črni celini. Poleg Marleyeve družine, ki je seveda večinoma glasbeno obarvana, so svoj nastop potrdili tudi Shaggy, Youssou N'Dour in India.Arie.

Marleyjeva duhovna domovina
Marleyeva vdova Rita izbiro prizorišča utemeljuje s tem, da je dežela po rastafarijanski veri sveta, pokojni glasbenik pa jo je imel za svojo duhovno domovino. Med spremljevalne prireditve k festivalu sodi tudi izdaja Ritine knjige No Woman No Cry — My Life with Bob Marley ter cele vrsta seminarjev na temo ženske emancipacije.

Kosti bodo počivale v miru
Bobova žena je nedavno povzročila val ogorčenja z načrtom, da bo glasbenikove posmrtne ostanke preselila v Etiopijo; Jamajčani so se tej selitvi zoperstavili, saj Marleyeve kosti smatrajo za svojo kulturno dediščino. Družina je kmalu za tem zanikala, da bi sploh kdaj nameravali kaj podobnega