Na koncertih naj bi izvajali romantično opero v enem dejanju Jolanta Petra Iljiča Čajkovskega. Foto: EPA
Na koncertih naj bi izvajali romantično opero v enem dejanju Jolanta Petra Iljiča Čajkovskega. Foto: EPA
Emmanuel Villaum
Ana Netrebko naj bi nastopila s simfoničnim orkestrom Slovenske filharmonije, Slovenskim komornim zborom in opernimi solisti pod taktirko Emmanuela Villauma. Foto: Slovenska filharmonija

Ruska sopranistka naj bi po poročanju današnjega Dela s simfoničnim orkestrom Slovenske filharmonije, Slovenskim komornim zborom in opernimi solisti pod taktirko Emmanuela Villauma med 3. in 23. novembrom nastopila v Stuttgartu (3. november), Münchnu (5. november), Amsterdamu (8. november), Parizu (11. november), Berlinu (14. november), Frankfurtu (18. november), Nürnbergu (21. november) in Pragi (23. november), kjer je za koncert še posebno zanimanje, saj bo v češki prestolnici pevka nastopila prvič.
Po neuradnih informacijah v Ljubljani sicer postavljajo željo, da nastopi Ana Netrebko v okviru turneje tudi v Ljubljani, vendar je koncert za zdaj še vprašljiv, še piše Delo.

V eni svojih najljubših vlog
Z glasbeniki Slovenske filharmonije naj bi Ana Netrebko nastopila z eno svojih najljubših vlog - Jolante Petra Iljiča Čajkovskega, za katero je besedilo napisal Modest Čajkovski po igri Hči kralja Reneja Henrika Hertza. Netrebko je bila Jolanta že na odru v Sankt Peterburgu in Baden-Badnu v koprodukciji med Marijinim gledališčem in Festspielhausom pod dirigentskim vodstvom Valerija Gergijeva, v koncertni izvedbi pa lani dvakrat na Salzburškem poletnem festivalu pod taktirko Ivora Boltona.
V Slovenski filharmoniji podatka o sodelovanju uradno še niso potrdili, saj naj pogodba še ne bi bila podpisana, zato pa so informacijo že objavili na različnih spletnih straneh posameznih dvoran in organizatorjev, ki vstopnice prodajajo že dalj časa. Prve informacije so se po navedbah časopisa pojavile prav na spletni strani Ane Netrebko, ki s svojimi oboževalci pogosto sodeluje v pogovorih na spletu in redno odgovarja na njihova vprašanja.