Neisha ljubitelje svoje glasbe vabi tudi na koncert, ki ga bo 14. aprila priredila v Cankarjevem domu. Foto: www.neisha.org
Neisha ljubitelje svoje glasbe vabi tudi na koncert, ki ga bo 14. aprila priredila v Cankarjevem domu. Foto: www.neisha.org
Polona in Gušti

V oddaji vsakih štirinajst dni pred gledalci v studiu nastopajo najpomembnejši predstavniki slovenske popularne glasbe. V marcu se je v vlogi gostiteljice preizkusila mlada pevka Neisha, morda v zadnjem letu največkrat omenjano ime slovenske glasbene scene. Neisha se z gosti ni samo pogovarjala, temveč je z njimi izmenjevala svoje glasbene izkušnje in znanje in se jim celo pridružila pri izvajanju nekaterih skladb.

Aprila bodo Sobotni noči nastopili skupina Tide in Zoran Predin, ognjeni krst pa sta s prenovljeno oddajo, ki je še vedno na sporedu ob 22.45, preživela Polona in Gušti.

In nato je prišla Polona ...
Gušti je leta 2002 zapustil uspešno skupino Big Foot Mama, pod okriljem katere je spisal uspešnice Led s severa, Fenomen, Tatoo, Črn tulipan, Garbage hip hop in Nisem več s tabo. Mnogi so bili prepričani, da je s tem naredil poklicni samomor, a Gušti je tudi v malo drugačnih glasbenih vodah pristal na nogah. Leta 2002 je izdal ploščo Dolce Vita, na kateri je sodelovalo lepo število zvenečih glasbenih gostov: Buda (Elvis Jackson), Bajaga, Tomi Meglič (Siddharta), Aleš Hadalin, Anđa Marić, Alya, Borut Marolt (Prisluhnimo tišini) in seveda tudi Polona Kasal, takrat novo ime na domači glasbeni sceni. S Polono sta sodelovanje nadaljevala na koncertnih nastopih, nato pa sta se odločila za skupno ploščo.

Kmalu bodo razkrili "Moje sanje"
Album GP je izšel januarja lani in takoj skočil na drugo mesto lestvice Slo Top 30, na kateri se je obdržala dalj časa. GP so poleg Guštija (kitara in vokal) in Polone (vokal) še Peter Dekleva (kitara), Tony Montana (bas), Andrej Zavašnik (bobni) in Luka Jamnik (klaviature). V letu 2005 je za njimi več uspešnih nastopov, ki se večkrat sprevržejo v zabave urbanega groova. Single Trip, D Dan, Makova polja, Vedno zame in Mine leto zdaj že lahko štejejo za uspešnice. Videospotoma z novega albuma Makova polja in D dan se bo kmalu pridružil še videospot Moje sanje.