Nekdanja ameriška prva dama si je nakopala bes irskih rockerjev. Foto: EPA
Nekdanja ameriška prva dama si je nakopala bes irskih rockerjev. Foto: EPA

Med politiki, ki so jih najbolj razjezili, sta newyorška demokratska senatorka Hillary Clinton in reoublikanski senator Rick Santorum, ki prodajata prostor v svojih častnih ložah na koncertih irskih rockerjev. Za enega od mest v loži Clintonove na koncertu, ki ga bodo U2 imeli v Washingtonu, je treba plačati 2.500 dolarjev, vstopnice v častno ložo Santorum pa stanejo 1.000 dolarjev.

"Koncerti so za oboževalce!"
Tiskovni predstavnik skupine U2 je že izjavil, da so koncerti skupine namenjeni njenim oboževalcem, ne pa zbiranju denarja za politike. Tiskovna predstavnica nekdanje ameriške prve dame se je obtožb Ircev že branila z besedami, da bodo "gostje" Clintonovo uradno pozdravili, nato pa se bodo posvetili koncertu in da bo navsezadnje le šlo za glasbeni dogodek.

"Da" za podporo političnim ciljem, a po svoji izbiri
U2 so sicer tudi sami politično dejavni, saj podpirajo kampanje, ki se bojujejo proti jedrskemu orožju, pevec skupine Bono pa se zavzema tudi za rešitev finančne in zdravstvene krize v Afriki. Tako je bil zelo dejaven letos poleti, ko je Bobu Geldofu stal ob strani med pripravo projekta Live 8, na katerem je med prvimi na največjem konceru, londonskem, nastopila tudi skupina U2.