Foto:
Foto:

U2 so koncert, ki je bil tako kot večina drugih razprodan, začeli ob sneženju konfetov in s pesmijo z zadnjega albuma How to dismantle an atomic bomb City of blinding lights. Edge, Larry in Adam so bili na sila preprostem odru obkroženi s svetlobno kuliso tisočerih luči, Bono pa se jim je na odru ob prvih akordih pesmi pridružil iz ozadja.

Evforično množico je Bono nagovoril šele po odpeti drugi pesmi, Vertigo, z besedami "Hello, hello, smo v San Diegu!".

Menjava vlog
Na spektaklu luči in presenečenj so člani skupine zamenjali vloge, Adam je zaigral na kitaro, Larry na klaviature, Edge na basu, Bono pa je za kratek čas sedel tudi za bobne. U2 so preigrali večino svoje produkcije starejšega datuma, izpostaviti pa velja predvsem pesmi One, Sunday Bloody Sunday in Where the Streets Have no Name.

U2 tudi v naši bližini
V San Diegu bo skupina, ki so jo pred kratkim sprejeli v rock'n'roll hišo slavnih, spet nastopila že jutri. Že v predprodaji so U2 prodali za 185 milijonov dolarjev vstopnic, s celotno turnejo pa naj bi zaslužili kar 300 milijonov dolarjev. Prvi koncert v Evropi bodo imeli legendarni Irci 1. junija v Amsterdamu, turnejo pa bodo končali 14. oktobra v Lizboni. V naši bližini bodo U2 koncertirali na Dunaju 2. julija, v Budimpešti 5. julija, v Milanu pa 19. in 21. julija, vendar so vstopnice za te koncerte že razprodane.