Ob slovesu E-Z Rocka se je raperju na družbenih omrežjih poklonil tudi Biz Markie, ki je zapisal, da ga bo pogrešal. Foto: Youtube
Ob slovesu E-Z Rocka se je raperju na družbenih omrežjih poklonil tudi Biz Markie, ki je zapisal, da ga bo pogrešal. Foto: Youtube

E-Z Rock oziroma Rodney 'Skip' Bryce je po poročanju revije Rolling Stone umrl v nedeljo, vzroka smrti pa še niso sporočili.

It Takes Two je doživela novo priljubljenost, ko so jo obudile poznejše generacije hiphopa, med drugim Snoop Dogg, Chris Brown in Britanec Maxsta. Bryce in Base s pravim imenom Robert Ginyard, ki sta se spoprijateljila na šolskih hodnikih, sta prvi singel DJ Interview objavila leta 1986 in leto pozneje podpisala pogodbo s Profile Records. Sledila je skladba It Takes Two, ki sta jo pospremila z videom, ki se dogaja med prodajalno s ploščami in ulico.
Pesem, ki sta jo delno zasnovala na skladbi Think (About It) Lyn Collins in Jamesa Browna iz leta 1972, je najprej postala lokalna uspešnica, zatem pa se je zavihtela na 36. mesto na Billboardovi lestvici 100, prodali so jo v več kot milijon izvodih.
Potem ko je E-Z Rock zapustil skupino, je Rob Base precej manj uspešno nadaljeval samostojno pot in leta 1989 predstavil album The Incredible Base, ki sicer ni dosegel takšne prodaje kot album It Takes Two, zato pa je na lestvice uspelo prilesti skladbi Turn It Out (Go Base). Leta 1994 sta se glasbenika za kratek čas neuspešno vrnila z albumom Break of Dawn.