Velvet Revolverji odpovedujejo koncerte ... Foto: epa
Velvet Revolverji odpovedujejo koncerte ... Foto: epa
V skupini naj bi se bojevali za prevlado. Foto: epa

Zasedba, ki je 3. junija s koncertom v Nemčiji začela razsajati po stari celini, je iz seznama svojih koncertnih nastopov črtala zadnjih pet datumov, kar je v medijih sprožilo celo vrsto ugibanj. Finski časniki in neka televizijska postaja so celo poročali, da je skupina razpadla; vzrok naj bi bile droge. Kristine Ashton Magnuson, predstavnica za tisk, se je na take in podobne govorice hitro odzvala. Zatrdila je, da je resnica ravno nasprotna: Velvet Revolver se želijo v ZDA prej vrniti zato, da bi se lahko čim prej lotili snemanja novega albuma. Ni pa razložila, zakaj so Velvet Revolver studio rezervirali že za začetek julija, ko so vendar še imeli koncertne obveznosti v Evropi.

Nastop tudi na LIve 8
No, Slovencem se je očitno uspelo prebiti med srečneže, ki bodo zaposlene rockerje imeli priložnost slišati tudi v živo. Kot njihova predskupina bodo v torek v ljubljanskih Križankah nastopili slovenski dolgolasci Šank Rock. Zadnja postojanka, ki Slasha in prijatelje še čaka pred vrnitvijo domov, je nastop na londonski prireditvi Live 8 2. julija.

Kako se bo razpletel boj za prevlado?
Že odkar je skupina pred letom dni izdala svoj izjemno uspešni prvenec Contraband, se na raznih spletnih forumih pojavljajo stavnice, koliko časa jim bo uspelo ostati skupaj. Glasbena javnost je skeptična predvsem zaradi govoric o nenehnih bojih za premoč med legendarnim kitaristom Slashem in karizmatičnim pevcem Scottom Wielandom. Slednji naj bi se, če verjamemo tabloidom, še vedno boril z odvisnostjo od trdih drog. Talentirani glasbenik je v svojem življenju na rehabilitacijah in v zaporu preživel vsaj toliko časa kot na turnejah.

Uspešno nadaljevanje dela Guns'n'Roses
Skupina, ki se lahko pohvali tudi z grammyjem za najboljšo težko rockersko zasedbo, pa tudi po mnenju najstrožjih kritikov zelo uspešno nadaljuje izročilo neslavno propadlih Guns'n'Roses. Slash, basist Duff McKagan in bobnar Matt Sorum so izkušnje, ki so si jih nabrali pri Gunsih, združili s talentom pevca Wielanda (prej je igral pri Stone Temple Pilots) in kitarista Dava Kushnerja.