Britanski glasbeniki World Service Project in slovenski kolegi, ki so v triu Pantaloons svoj izraz našli v plesni glasbi z mešanico različnih zvrsti, se bodo ob 20.00 predstavili v sklopu cikla Cankarjevi torki.

Trio Pantaloons je svoj izraz našel v plesni glasbi z mešanico različnih zvrsti. Foto: Osebni arhiv
Trio Pantaloons je svoj izraz našel v plesni glasbi z mešanico različnih zvrsti. Foto: Osebni arhiv

Morecrof je en glavnih protagonistov mlajše generacije v glasbenih izvedbah, kompoziciji, izobraževanju in produkciji dogodkov v živo, njegov World Service Project pa po besedah organizatorjev uvrščajo med najboljše koncertne zasedbe Evrope.

Trio Pantaloons sestavljajo Luka Belič na saksofonu, Aljaž Markežič na suzafonu in David Nik Lipovac na bobnih. Nastali so leta 2016 znotraj primorske zasedbe Chili Brass Band. Z glasbenimi melodijami in ritmi so se sprva poigravali v obliki jam sessionov, njihova avtorska glasba pa je svoj prostor pozneje našla v elektronski plesni glasbi, začinjeni z ritmi džeza, funka, breakbeata, dubstepa in še česa.

Kot izbranec Radia Študent je trio leta 2019 koncertiral v okviru Klubskega maratona in s podporo INES#talent 2020 nastopil na festivalih MENT in Liverpool Sound City ter na 62. Jazz festivalu Ljubljana.