Foto:
Foto:

Skupini po smrti karizmatičnega pevca Michaela Hutchensa, ki je leta 1997 storil samomor, ni več uspelo osvajati niti vrhov glasbenih lestvic niti množic oboževalcev. Zato so se člani odločili, da novega člana poiščejo prek resničnostne oddaje.

Na inštrumente ni potrebno znati igrati
Zmagovalca bodo namreč izbrali ljudje širom po svetu. Avdicije bodo potekale v Avstraliji, ZDA, Kanadi in VB-ju. Zato INXS pričakujejo, da bo izbranec utelešal vse, kar naj bi sodobni junak rockovskih odrov utelešal. Avdicij, ki se bodo začele januarja 2005, se lahko udeleži vsak, ki je dopolnil 21 let.

Vsak, ki bo poskušal srečo, pa mora poskrbeti tudi za spremljavo z živo glasbo. Pri tem pa ni nujno, da na inštrument zaigra sam, saj so organizatorji sporočili, da lahko udeleženci avdicije s seboj pripeljejo spremljevalnega glasbenika.

Hutchensova senca ga bo spremljala povsod
Zadnja avdicija bo potekala v rojstnem mestu članov skupine, avstralskem Sydneyju, nato pa se bodo vsi, ki bodo prvo stopnjo preizkušnja prestali uspešno, podali v Los Angeles. V ameriški prestolnici zabavne industrije bodo namreč potekala finalna soočenja kandidatov za mamljivo članstvo v nekoč tako priljubljenem kolektivu glasbenikov.

Vendarle pa velja opozoriti, da je pred zmagovalcem izjemno težka naloga. Pričakuje namreč lahko, da bodo prav vsi, kritiki in javnost, natančno opazovali vsako njegovo potezo in jo pikolovsko primerjali z Michaelom Hutchensom, ki je vendarle bil rojen za nastopanje pod žarometi.