Za sprejetje v dvorano slavnih rokenrola je letos nominirana tudi rockskupina Guns n' Roses, ki se je mnogi raje spominjajo v
Za sprejetje v dvorano slavnih rokenrola je letos nominirana tudi rockskupina Guns n' Roses, ki se je mnogi raje spominjajo v "stari različici" iz osemdesetih in devetdesetih (na sliki) kot po novi zasedbi, v kateri od takratne zasedbe nastopa samo še pevec Axl Rose. Foto: NN

"Od vokalnih zasedb do hip hopa, od kantavtorjev do hardrockovskih izvajalcev – ta skupina nominirancev predstavlja duh tega, čemur izkazujemo čast v dvorani slavnih rokenrola," je v izjavi o letošnjih kandidatih za sprejem med glasbene legende zapisal predsednik muzeja in dvorane slavnih rokenrola (Rock and Roll Hall of Fame) Joel Peresman.

Vsi nominiranci z vsaj 25 let kariere
Po poročanju Reutersa so se med nominiranci poleg že omenjenih prvič znašli rock skupina (v obeh svojih različicah) The Small Faces in The Faces, R&B izvajalci The Spinners, Rufus in Chaka Khan, blueskitarist in pevec Freddie King ter kultna raperja Eric B. & Rakim. Med tistimi, ki so bili za sprejetje v dvorano slavnih že nominirani, pa se jim v prvo ni posrečilo, se bodo za čast ponovno potegovali hiphopovski trio Beastie Boys, funkrockovski zasedbi Red Hot Chili Peppers in War, diskozvezdnica Donna Summer ter izvajalca, ki sta zaslovela že v šestdesetih, Donovan in Laura Nyro.

Podelitev nagrade bo 14. aprila 2012 v Clevelandu v ZDA, kjer stojita tako muzej kot dvorana slavnih rokenrola. Izvajalci se lahko za priznanje potegujejo 25 let po prvi glasbeni izdaji. Vsi nominiranci so svoj prvi album izdali leta 1986 ali prej. Kateri izmed izvajalcev bodo letos sprejeti v dvorano slavnih rokenrola, bo odločalo 500 glasovalcev, med katerimi so bivši nagrajenci in poznavalci glasbene industrije.