Massive Attack so 2. novembra nastopili na Dunaju, v petek pa so navdušili Zagreb. Foto: EPA
Massive Attack so 2. novembra nastopili na Dunaju, v petek pa so navdušili Zagreb. Foto: EPA

Z malo nostalgije in veliko novosti sta Robert Del Naja in Daddy G občinstvo popeljala na stominutno psihedelično vožnjo, spremljevalna skupina, skrita v polmraku, pa je ustvarila dovolj plesnega ritma za koncert takšnega formata, piše novinar omenjenega časnika Ilko Čulić.

Massive Attack so si drznili stopiti pred občinstvo brez klasičnega videozaslona, a je njihov minimalistični light show od začetka do konca koncerta naraščal v pravi vizualni spektakel. Čeprav neposredna primerjava ni mogoča, so Britanci vsaj letos v Zagrebu prekosili irske rockerje U2, še piše Jutarnji list.

Občinstvu so predstavili skoraj celoten material s še neobjavljenega petega albuma, po reakcijah sodeč pa bristolskemu duetu ni treba skrbeti za prihodnost, še končuje navdušeni avtor.

Sakralno vzdušje z apostoli dobrega zvoka
Časnik Večernji pa piše, da je legendarna skladba Teardrop pričarala skoraj "sakralno" vzdušje, ki sta ga nato do vrhunca ponesli uspešnici Safe From Harm in Inertia Creeps.

In čeprav z novim albumom najbrž ne bodo dosegli vrhuncev iz časov albuma Mezzanine, so Massive Attack - zasedba je julija lani nastopila v ljubljanskih Križankah - dokazali, da so še vedno "apostoli dobrega zvoka", sklene Milena Zajović z omenjenega časopisa.