Foto:
Foto:
Glastonbury letos pričakuje 112 tisoč obiskovalcev.

Poleg njih bodo na glavnem odru festivala med 24. in 26. junijem nastopili še številni priznani glasbeniki in mladi talenti, med drugim Elvis Costello, Zutons, Ash, The Undertones in Fatboy Slim. Med novostmi, ki jih napovedujejo za letošnji festival, so tudi slušalke, prek katerih bodo ponočnjaki lahko glasbo poslušali po polnoči. Z ukrepom se želijo organizatorji izogniti večnim bojem z okoliškimi prebivalci, ki jih motita hrup in kriminal, spremljevalca festivala na podeželju pokrajine Somerset.

Boj proti ponarejevanju vstopnic
112 tisoč vstopnic za tridnevno dogodivščino je že razprodanih, prireditelji pa napovedujejo, da bodo pregledi ob vhodu na prizorišče zelo temeljiti. Obiskovalci bodo tako morali pokazati tudi osebni dokument s sliko. S temeljitostjo naj bi odpravili ponarejevanje vstopnic, ki je resen problem festivala, znanega po nastopih številnih glasbenih legend, blatu in veseljačenju.

Uvidevni organizatorji
S festivalom so do zdaj imeli še največ težav okoliški prebivalci. Da bi izboljšali odnose z njimi, so že pred tremi leti prizorišče ogradili s "super ograjo", s katero so želeli znižati stopnjo kriminala in obenem omejiti vstop obiskovalcev brez vstopnic. Letošnja novost pa so brezžične slušalke, s katerimi bodo obiskovalci sodelovali v tihem disku. Po polnoči namreč DJ-ji glasbe ne bodo več predvajali po zvočnikih, ampak jo bo mogoče poslušati le prek brezžičnih slušalk. Te bodo opremljene tudi z gumbi za določanje jakosti zvoka, s katerim bodo obiskovalci sami določali, kakšno stopnjo hrupa prenesejo.