Foto: BoBo
Foto: BoBo

Projekt branja, ki se je iz spremljevalnega dogodka festivala v parku razvil v prepoznavno prireditev, na kateri lahko ljubitelji knjig brezplačno berejo, listajo in uživajo v knjigah, se letos širi na dve novi prizorišči ‒ Savsko naselje in ploščad pred Švicarijo, na zemljevidu Slovenije pa so dodali še Logatec.

Foto: BoBo
Foto: BoBo

Večina prizorišč tako ostaja enaka, vse lokacije pa je mogoče poiskati na spletni strani projekta, kjer so podane tudi podrobne informacije o odpiralnih časih, ki se med seboj zelo razlikujejo. V prestolnici se je Knjižnica pod krošnjami odprla danes v sklopu festivala Junij v Ljubljani, v Polhovem Gradcu bodo knjižnico na prostem postavili ta konec tedna, postopoma pa se bodo odprle vse knjižnice znotraj projekta.

Dogodek organizira Zavod Dija misel s številnimi partnerji. Kot pravi vodja projekta Tina Popovič, so tudi letos poskrbeli za izbor prijetnih prizorišč ter za kakovosten knjižni nabor. Tudi letos so hvaležni za knjižne donacije oziroma novosti številnih založnikov, kar po besedah vodje projekta tudi ni tako samoumevno v teh časih.

Do knjig tudi s potujočo knjižnico
Obstoječim lokacijam se vsako leto pridruži še kakšna nova, imajo pa tudi t. i. potujočo knjižnico, s katero gostujejo na različnih festivalih, kjer v branje ponudijo knjige, ki so povezane s festivalsko vsebino.

Poskrbljeno bo tudi za razkuževanje oziroma karanteno knjig. Po končanem branju bodo obiskovalci knjige odložili v zabojčke, kjer ne bodo takoj na voljo drugim.

Foto: BoBo
Foto: BoBo