V Galeriji Alkatraz bo na ogled razstava umetniške skupine Kvadratni meter Zemljo krast, v Nočni izložbi Pešak razstava Fantastična zgodba – Zgodovina naše vrste pred in po vesoljnem potopu.

Kot je mogoče prebrati na spletni strani pesak.org, slednja temelji na zgodbi, ki jo je na podlagi starejših virov za njihove prostore priredil Johannes Gunnarsson in upodobil Tony Prav. Podobe v oknih, podobno kot likovna oprema srednjeveških cerkva, nagovarjajo obiskovalce in pripovedujejo zgodbo o razvoju civilizacije skozi prizmo mitologije. Vsako okno predstavlja eno obdobje v kronološkem sosledju, od leve proti desni, do danes.

Festival bo ponudil tudi predstavi sodobnega cirkusa. Za petek je napovedana predstava Tjaža Juvana Noister: val, ki združuje formi kinetične zvočne postavitve in sodobnega gibalnega performansa, ki temelji na sodobnem cirkusu. Preko združevanja dveh različnih umetniških zvrsti raziskuje odnos med človekom in strojem, ki si izmenjujeta vlogi manipulatorja in manipuliranega. Rezultat odnosa je zvok, ki postane katalizator za nadaljnje interakcije ter obenem povezuje prostor med izvajalcem in predmeti.

Za soboto pa je napovedana predstava Danijele Zajc Etida za prepariran klavir in vrv. Avtorica v sodobni cirkuški predstavi raziskuje interakcijo prepariranega pianina s klasičnimi akrobacijami na zračni vrvi. Gib se bo pretvoril v valovanje vrvi, to pa bo prešlo v zvočno valovanje najrazličnejših frekvenc in amplitude, kar deluje kot medsebojna interakcija, odprta za nepredvidljive situacije.

V nedeljo je na programu predstava gledališča zatiranih Kaj pa zdaj?. Predstava skupine Upogljivi upor naslavlja eno izmed najbolj perečih in s strani družbenih gibanj najbolj naslovljenih političnih tematik. Okoljsko problematiko s tehnikami gledališča zatiranih na oder postavlja z razmislekom o aktualnih dogodkih, piše na spletni strani KUD Transformator.

Na festival bosta s projektom 3:rma nastopili kitaristka Urška Supej in vokalistka Maša But, med drugim je napovedan še koncerti skupine Croon.

V primeru dežja bo program potekal v Galeriji Alkatraz.