Če bo koncert razprodan, ga ne bodo selili na večje prizorišče, so sporočili organizatorji. Legendarna britanska zasedba bo v Zagrebu v sklopu svoje velike svetovne turneje igrala uspešnice, kot so Head On, Just Like Honey in April Skies. Predstavila bo tudi skladbe z novega studijskega albuma Glasgow Eyes, ki so ga izdali marca oz. sedem let po zadnjem albumu Damage and Joy.

Glasgow Eyes predstavlja zlitje preteklosti, sedanjosti in prihodnosti v temačno in romantično ploščo, ki označuje vrnitev h koreninam. Brata Jim in William Reid sta album posnela v studiu Castle of Doom v Glasgowu, zvok in energija na njem pa sta po besedah kritikov sveža in radikalna ter polna temačnega šarma.

The Jesus and Mary Chain so nastali leta 1983 v mestu East Kilbride. Dinamika in srce zasedbe je ustvarjalno trenje med bratoma Reid. Prvi je pevec, drugi kitarist, pesmi pa pišeta skupaj.

The Jesus and Mary Chain so svoj prvi koncert imeli leta 1984. Kritike so osvojili že s svojim debitantskim albumom Psychocandy. To je bil eden vzorčnih albumov dark rocka, mnogi ga imajo za temeljno delo rockovske podzvrsti, ki so jo pozneje poimenovali shoegaze rock. Druga plošča Darklands jih je izstrelila med zvezde. Na tretjem albumu Automatic sta medtem izstopala singla Blues from a Gun in Head On, ki sta osvojila vrhove lestvic.

Skupina je po izjemno uspešnem in produktivnem desetletju razpadla, leta 2007 pa se je znova združila. Sedmi album in prvi po 19 letih Damage and Joy so objavili desetletje pozneje, leta 2017. Tistega leta je skupina imela koncert tudi v Ljubljani, kjer je nastopil že leta 1989, ko je predstavila album Automatic.