Ta je poleg Ville De Nordis tudi eno od dveh koncertnih prizorišč festivala, ki bo potekal med 25. julijem in 3. avgustom.

Ponovno sodelujejo s festivalom Sexto 'Nplugged iz Pordenona (IT), ki omogoča nastop zvezde saharskega rocka in bluza, tuareškega pevca in kitarista Bombina. Obvezen obisk za poslušalce imen, kot so Jimi Hendrix, Tinariwen, Mdou Moctar in Tamikrest!

V Slovenijo se vrača svetovno priznani francoski virtuoz, mojster harmonike in tangovskega bandoneona Richard Galliano s projektom Passion Galliano. Prihaja s koncertom, ki temelji na glasbi ikoničnega ameriškega skladatelja Georgea Gershwina, ki se je podpisal pod nekatere kultne džezovske standarde in orkestralna dela.

Skupni nastop tunizijskega pevca in virtuoza na bližnjevzhodni "lutnji" oud Dhaferja Youssefa in izvrstnega norveškega džezovskega kitarista Eivinda Aarseta obeta poslastico sodobnega džeza s saharsko-skandinavskim značajem. Kubanska skladateljica, pevka in violončelistka Ana Carla Maza predstavlja aktualno ploščo Caribe (Autre Distribution, 2023), radoživ preplet kubanske godbe 50. let, karibske rumbe, argentinskega tanga, sambe in bossa nove.

Koncert francoskega mojstra džezovske kitare Birélija Lagrènea, ki velja za duhovnega dediča ikoničnega Djanga Reinhardta, je nujna postojanka za vse ljubiteljice in ljubitelje brezčasnega džeza. Dunajski Zelenjavni orkester, The Vegetable Orchestra, ki igra na inštrumente iz sveže zelenjave, pa vas vabi na edinstveno avdiovizualno doživetje.