Danes ob 20. uri bodo nastopili big bendi z Vrhnike, iz Cerknice, Radelj ob Dravi in Pulja. Vstop je tokrat prost.

Na razgledni točki v središču vasi se bo kot predskupina predstavil ansambel udeležencev poletne šole Zgrabi zvok, ki je ta teden potekala v prostorih koprske glasbene šole. Uradno pa se bo festival začel ob 20. uri z Big Bandom Vrhnika, ki se v Marezige vrača po nekaj letih premora. V začetku nove sezone je dirigentsko palico prevzel pozavnist Branko Mrak. Z njimi na odru bo tokrat mlada nadarjena pevka in pianistka Ljudmila Frelih.

Drugi bo Big band Cerknica. Deluje od leta leta 2003 in med drugim redno prireja koncerte Cerkniško Jazzero. Posnel je dva albuma, pojavil pa se je tudi v glasbi irske celovečerne kriminalke The Belly of the Whale. Sledil bo Big Band Radlje. Leta 1994 ga je ustanovil Izidor Leitinger. Danes so v zasedbi pod vodstvom Aljaža Razdevška pretežno glasbeniki mlajše generacije dravske doline. Med drugim napovedujejo premierno izvedbo repertoarja skladatelja in kitarista Mihaela Hrustlja v big band verziji. Večer bo sklenil Big Bend Pula, ki deluje v okviru puljskega pihalnega orkestra. Vodi ga Branko Sterpin.

Sobotni večer bo odprl Bend-it Orcherstra iz Marezig. Pred štirimi leti so ga ustanovila dekleta iz Slovenske Istre. Tokrat jih bo vodil Denis Beganovič. Sledili bodo še trije nastopi. Big band Grosuplje je pred 25 leti na pobudo tamkajšnje glasbene šole ustanovil saksofonist, komponist in dirigent Braco Doblekar. Od takrat je imel več kot 200 koncertov po vsej Evropi. LEKO Big Band sestavljajo predvsem študentje in študentke džez oddelka univerze v Gradcu. Big Band KK iz Krškega deluje že 44 let. Tokrat mu bo dirigirala mlada saksofonistka, skladateljica in aranžerka Klara Lavriša.

Obiskovalci v nasprotju s prejšnjima dvema letoma ne potrebujejo rezervacij. Tudi vstopnine ni.