Slišati bo mogoče glasbo Ludwiga van Beethovna, Josepha Haydna, Gioachina Rossinija, Luciana Beria in Paula Juona.

Kot so zapisali pri Festivalu Ljubljana, bo že znana zasedba izvrstnih mednarodno uveljavljenih glasbenikov in pedagogov predstavila razgiban in na Slovenskem redkeje slišan program, ki sega od klasicizma prek romantike do 20. stoletja. Od radostnega Londonskega tria klasicista Haydna in Kvinteta op. 16 opernega skladatelja Rossinija do Številke opusa Zoo (1951), dela takrat sveže diplomiranega mladega italijanskega skladatelja Beria, v katerem raziskuje gledališki vidik glasbene izvedbe.

Izvedli jih bodo nekdanji prvi oboist Londonskega simfoničnega orkestra in pedagog, Švicar Emanuel Abbühl, njegov sorojak flavtist Felix Renggli, ki kot svobodni umetnik sodeluje z orkestri, kot sta orkester Festivala Luzern in Tonhalle iz Züricha, ter brazilski klarinetist evropskih korenin Francois Benda, v diskografiji katerega najdemo posnetke celotnega Brahmsovega opusa za klarinet in dela za klarinet in orkester Nielsena, Busonija, Rossinija in Debussyja.

V zasedbi so še prvi fagotist Göteborškega simfoničnega orkestra in pedagog, Norvežan Dahl, v Švici rojena hornistka slovenskih korenin Zora Slokar, ki trenutno igra v Orkestru italijanske Švice iz Lugana, in latvijska pianistka Elina Gotsouliak, učenka Rudolfa Buchbinderja s širokim repertoarjem od baroka na čembalu do sodobnih del.