Tema letošnjega tedna mladih umetnikov je mir, ki je po navedbah enega od organizatorjev srečanja največja želja v današnjem času.

Prav zaradi vojne v Ukrajini je letošnja tema mir po mnenju organizatorjev tako zelo zahtevna kot tudi zelo potrebna. Podobe, ki jih z vojnih prizorišč dan za dnem dobivamo v dnevne sobe, so še posebej za otroke lahko tudi zelo obremenjujoče. S kreativnim ustvarjanjem in lahkotnim pedagoškim pristopom lahko na Rebrci otrokom vzamejo strah in zmanjšajo pritisk, so o tednu mladih zapisali na spletni strani slovenskega uredništva avstrijskega ORF-a.

Na temo miru bodo tako mladi razmišljali in ustvarjali v različnih delavnicah, tudi v likovni in plesni. Sklepna prireditev bo v soboto, ko bodo tudi predstavili plese in zaigrali predstave, ki so nastale v okviru tedna mladih umetnikov.

Pobudnik tedna mladih umetnikov Polde Zunder je prepričan, da je teden mladih umetnikov najboljša šola za sožitje med večinskim in manjšinskim prebivalstvom na avstrijskem Koroškem.

Teden mladih umetnikov na Rebrci organizirajo tamkajšnji Mladinski center, osrednja kulturna organizacija koroških Slovencev Krščanska kulturna zveza (KKZ) iz Celovca in Katoliška otroška mladina.

Prvi teden mladih umetnikov so na Rebrci pripravili leta 1979.