Bistvo projekta je, da posamično umetniško delo ni nikoli končano oziroma je končano samo do neke točke.

V razgibani prostorski postavitvi je mogoče zaslediti povsem nova dela, ob katera je umetnica vključila tudi preoblikovana starejša dela. "Poigravanje z materiali, manipulacija teh in preizkušanje njihovih limitov je osnovna premisa avtoričinega ustvarjalnega procesa. Fotografinja, ki z igro, eksperimentom in raznolikimi intervencijami v medij pogosto presega njegove meje in stopa na polje različnih tehnik, k svojemu delu pristopa neobremenjena s končnimi rezultati," piše v besedilu k razstavi.

Umetnica opozarja na fizične vidike umetniškega dela

"V svetu zmeraj popularnejše digitalizirane umetnosti in monotonih, enoplastnih reklamnih fotografij, ki nas spremljajo na vsakem koraku, umetnica nasprotno opozarja na fizične vidike umetniškega dela, njegove materialne, senzorične lastnosti in realen prostor, ki ga zavzema. Navsezadnje jo zanima tudi učinek, ki ga bo njen nepričakovan (morda tudi nelagoden) poseg v material in njemu primarno pripisano funkcijo imel na opazovalca," so še zapisali v R Spaceu.

R Space, nova umetniška iniciativa Ravnikar Gallery Space na Gosposki ulici 16, je nastal v sodelovanju z ZRC SAZU in je namenjen najmlajši generaciji ustvarjalk in ustvarjalcev, ki se bodo predstavljali pretežno v medijih slikarstva, risbe in kiparstva v vseh njihovih razsežnostih in oblikah.

Razstava je na ogled do 3. januarja.