Na prvi dan dogajanja bodo odprli ulično fotografsko razstavo Tudi to je festival, osrednji dogodek pa bo v soboto z nastopom združenih slovenskih folklornih skupin, ki ga je, tako kot tudi splet plesov, pripravil Mirko Ramovš.

Zaradi zagotavljanja predpisanih epidemičnih ukrepov bodo prireditve v središču Beltincev, kjer so festivale tudi začeli. Današnjo razstavo uličnih fotografij Tudi to je festival je pripravil Janez Eržen, dolgoletni spremljevalec beltinskega festivala in uradni fotograf Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti (JSKD), ki tudi letos podpira prireditev.

Odprli jo bodo ob 19. uri, po besedah predsednika Kulturno-umetniškega društva (Kud) Beltinci Boštjana Rousa pa je napoved večje razstave v beltinskem gradu takrat, ko bodo lahko izvedli 50. folklorni festival, ki ga zaradi epidemije lani niso mogli. Upajo, da bo to prihodnje leto le mogoče. Zato letos le festivalski dnevi, kjer pa se bo po zagotovilih organizatorjev vendarle tradicionalno pelo, igralo in plesalo v ljudskih ritmih.

V soboto se bodo tradicionalno predstavile krajevne skupnosti beltinske občine z značilno kulinariko, s starodobnimi kolesi pa domače društvo ljubiteljev koles Dimek.

Na osrednji prireditvi bodo v soboto ob 20. uri nastopili beltinska Plej banda, združene slovenske folklorne skupine ‒ Beltinci, Podgorci, Tine Rožanc in Lancova vas, zapeli bodo Fantje Ljubljančani in Rožančevi fantjiči, domači tamburaši se bodo predstavili z mlajšo in starejšo zasedbo, za njimi pa še folkloristi Kulturnega društva Marko Beltinci in glasbena skupina Jaro.

Sklepni del nedeljskih prireditev bo v središču mesta s slavnostnim pozdravom Plej bande Beltinci ter nastopom združene slovenske folklore pred cerkvijo.