Do 13. oktobra se bo zvrstilo deset koncertov. Večina bo potekala v cerkvi Marijinega vnebovzetja v Kanalu, festival pa bodo sklenili v Benečiji.

Na letošnjem glasbenem festivalu so organizatorji v ospredje postavili mlade perspektivne glasbenike. Kogojevi dnevi se bodo začeli na trgu Kontrada v Kanalu s pregledno razstavo umetnika Wilhelma Heiligerja. Sledil bo nastop Komornega godalnega orkestra Cantabile pod vodstvom dirigenta Marjana Grdadolnika s solisti Ivanom Skrtom na klavirju, Mario Sereno Salvemini na violini in Klaro Avšič na violončelu.

V soboto bosta v cerkvi Marijinega vnebovzetja v Kanalu nastopila Akademski pevski zbor Tone Tomšič Univerze v Ljubljani in dekliški pevski zbor Voxaeterna. Prvi bodo predstavili svoj tekmovalni program, s katerim bodo nastopili na glasbenem tekmovanju v Varni.

V petek, 13. septembra, se bosta zbranim v komorni zasedbi predstavila Črtomir Šiškovič in Luka Ferinni, naslednji dan pa Slovenski oktet.

Nedeljo, 15. september, so posvetili mladim glasbenikom. V kanalski cerkvi bo zapel Zbor tabora mladih pevcev Primorske. V petek, 20. septembra, bosta na večeru slovenskega samospeva nastopila Martina Burger in Aleksandra Naumovski-Potisk, dva dni pozneje pa se glasbeno dogajanje seli v Tolmin, kjer bo potekal klavirski koncert Solo e da camera. V soboto, 28. septembra, bodo obiskovalci lahko prisluhnili orkestru Camerata medica pod taktirko Franca Avseneka.

Na nedeljski večer, 6. oktobra, bo v Kulturnem domu Deskle mogoče prisluhniti operi, ki je nastala v sodelovanju s Canti casa dei Viventi iz Pordenona. Festival se bo 13. oktobra sklenil v Benečiji v Italiji, kjer bodo glasbeni navdušenci lahko prisluhnili Komornemu orkestru Nova pod vodstvom dirigenta Davida Bandlja.

Organizatorji so na nedavni novinarski konferenci opomnili na pomanjkanje ustrezne infrastrukture v Kanalu za kulturne prireditve na visoki ravni, kamor spada tudi mednarodni glasbeni festival Kogojevi dnevi, ki ga organizirajo že 45 let.