Njen nastop bo uvedla domača kantavtorica Dora Tomori s prvencem Where No Heartbreak Has Gone.

Kot so zapisali organizatorji, se je Anna B Savage z ranljivo iskrenostjo, nepozabnim vokalom in brezkompromisnim obračunavanjem s tegobami sodobnosti uveljavila kot ena najbolj intrigantnih mladih izvajalk na svetu. Revija Rolling Stone je njeno petje opisala kot nepozabno, The Guardian pa jo je označil za izvajalko, na katero je treba biti pozoren.

Leta 2015 je objavila EP-prvenec, zatem pa je zaradi pritiskov in dvomov skoraj opustila glasbeno kariero. Leta 2021 je izdala studijski album A Common Turn, na katerem je svojo ranljivost, pikro brezkompromisna besedila ter edinstven vokal spojila z okleščenimi folk rock instrumentali ter navdušila tako kritike kot poslušalce.

Album in|FLUX je izdala letos pri založbi City Slang, na njem pa zastavlja nova vprašanja sebi in patriarhalni družbi, ki jo obdaja, a ne išče zares odgovorov.

"Namesto tega z izbranimi besedami in vznesenostjo razmišlja o kompleksnostih in spremenljivkah človeškega obstoja, bolečini in ugodju ljubezni, izgubi ter medsebojni povezanosti. V tokrat bogatejših glasbenih aranžmajih se med drugim bohotita tudi klarinet in saksofon, inštrumenta, ki ju je Anna vzela s police po več kot 15 letih, končni izdelek pa že pogleduje proti vrhu seznama najbolj zanimivih izdaj letošnjega leta," so zapisali v Kinu Šiška.

Mlada kantavtorica Dora Tomori je v zadnjem času nastopila po manjših in večjih odrih Slovenije, med drugim na Tresku #12. "Iz minimalistične estetike spalničnega popa je razvila mehek, zrel indie pop, v katerem raziskuje svojo notranjo topografijo in svet, ki jo obdaja v času nove normale." Za njen prvenec je po besedah organizatorjev značilna surova intimnost, ki so jo navdihnile teme od vremena do srcozloma in mladostniškega raziskovanja intimnih odnosov, kot ga prinese tok življenja v njenih letih.