Prislanova dela so deležna pozornosti zaradi svoje specifične likovne govorice, je ob otvoritvi zapisal likovni kritik Mario Berdič Codella.

Razstava predstavlja izbor njegovih del iz dveh ciklov, nastalih v letu 2022, ko se delom Drevo življenja pridružijo precedenčne upodobitve ženskih obrazov v okviru cikla Potovanja. Dela na pričujoči samostojni razstavi se osredotočajo na različne teme in tehnike.

Prislan je v preteklosti pripravil več preglednih razstav, ki so prikazovale njegove cikle Vilinski ples, Drevesa življenja ali Kdo ve, kdo je kaj in kdo je kdo. V slednjem se Prislan poglablja v vprašanje, ali smo res vsi povezani in enotnega izvora.

Njegova dela imajo po mnenju Berdiča praviloma tudi globlji duhovni značaj. Tako recimo drevesa življenja pri Prislanu po Berdičevih besedah simbolizirajo obnavljajoč se pojav življenja, ki presega materialistično eksistenco.

Prislanova dela, pogosto navdihnjena z naravo in vsakdanjim življenjem, so bila deležna pozornosti zaradi svoje specifične likovne govorice, ki združuje tradicionalne in sodobne pristope k slikarstvu, še meni Berdič.

Razstava v Ljutomeru bo na ogled do 7. oktobra.