Spletna platforma EPK s pomočjo čezmejnega zemljevida (Borderless map) uporabnikom ponuja zanimivosti zgodovinskega in kulturnega pomena ter turistične in praktične informacije, denimo o ponudnikih prenočišč in gostinskih storitev. Obsega območje, ki obsega celo Furlanijo - Julijsko krajino, Brda, Kras, Vipavsko dolino, Idrijo in Posočje.

Kot so povedali na torkovi predstavitvi projekta, zbiranje podatkov, ki jih posredujejo deležniki, še poteka. V začetni fazi platforma vključuje 350 zanimivosti, več kot 1800 nastanitvenih predlogov in 350 različnih dogodkov, je povedal koordinator projekta Borderless wireless Giulio Selvazzo, ki skrbi tudi za upravljanje intelektualne lastnine EPK-ja.

Predstavitve druge faze platforme GO! 2025 so se udeležili predstavniki vseh deležnikov, ki so doslej podpisali pogodbo o sodelovanju. Platforma, ki je del projekta Borderless wireless, je eden izmed projektov prijavne knjige, ki bo povezal turistične ustanove na obeh straneh meje, so zapisali organizatorji.

Kot so še poudarili, bodo lahko tako turisti kot krajevni prebivalci prek platforme hitro dostopali do vseh informacij o dogodkih in drugih projektih, ki spremljajo EPK. Prebivalci Goric lahko zaprosijo tudi za enkratno uporabo logotipa GO! 2025 ali za vključitev dogodka na platformo, lokalni umetniki pa lahko kandidirajo kot Umetniki GO! 2025.

V četrtek so v Novi Gorici v okviru projekta EPK predstavili publikacijo z naslovom Gorica Nova Gorica, povezani mesti: vodnik po evropski prestolnici kulture / Gorizia Nova Gorica: due citta in una, guida alla Capitale Europea della Cultura avtorja Andrea Bellavite.

Bellavita v vodniku po navedbah založnikov "odpira vrata v čaroben svet dveh Goric brez meja, kjer se prepletajo jeziki, kulture in zgodovina". Skozi osem izbranih itinerarjev, primernih tako za kolesarjenje kot tudi za sprehode, lahko bralec odkriva edinstvene kotičke tega antropološkega prostora. Knjiga je sočasno izšla v italijanskem jeziku (Ediciclo) in slovenskem prevodu (Založništvo tržaškega tiska).