Kot je ob razstavi zapisala Zigi Omerzel, za vsako umetničino posamezno sliko stoji natančna shema kompozicije in barv, ki temelji na pitagorejski geometriji, kemiji, matematiki in njenih lastnih spoznanjih. "Pristop je prilagojen vsaki seriji slik, vedno pa sledi quadriviliumu, temelju lepih umetnosti v stari Grčiji," je dodala.

Pri umetničinem slikanju je proces priprave mnogokrat bolj dolgotrajen kot samo slikanje in nič manj pomemben, tehnika slikanja pa ni nič manj vestno premišljena in izpiljena kot ves predhodni proces, ugotavlja Zigi Omerzel. In dodaja: "Klimt tako kot Hegel, ki v Fenomenologiji duha prehaja od posameznega k občemu, s projektom išče tisto obče mita. Vsaka serija slik predstavlja en korak v dialektičnem procesu; začne se s tezo, ki ji nasprotuje antiteza, kolumnirata pa v sintezi, ki odpre pot za naslednjo tezo. Serije dialektiki ne sledijo le konceptualno, temveč tudi vizualno."

Kiki Klimt je slovenska umetnica in raziskovalka. Je profesorica na različnih univerzah in šolah. Posveča se razumevanju vizualnega jezika, filozofiji, mitologiji in psihologiji.