Župan Danijel Vrbnjak pa si želi, da abonma ne bi živel le eno sezono, tako kot prejšnji, ampak da bi postal tradicija. Dodal je, da si občina abonma zasluži. "Ob vseh naložbah, ki se dogajajo v naši občini na različnih področjih od podjetništva do turizma, je prav, da poskrbimo tudi za kulturo in da kultura najde v naši občini prav posebno mesto," meni Vrbnjak. Kot dodaja, verjame, da ne bo ostalo le pri sezoni 2024/2025, ampak da bo abonma obiskan "in da bomo ljudem ponudili kulturne užitke v domačem okolju".

Vršič je predstavil vsebine, ki se bodo v ormoškem Domu kulture zvrstile od novembra letos do marca prihodnje leto. "Izbrane predstave obravnavajo bolj ali manj zapletene medčloveške odnose v različnih pojavnih oblikah. V glasbenem delu abonmaja pa se letos obeta vrhunski koncert Tria Vivere," je zaključil Vršič in dodal, da razmišljajo tudi o otroškem abonmaju, a ne še letos.

Abonma sestavljajo komedija Ljubezen gre skozi želodec v izvedbi Kulturnega zavoda Veliki up, ki bo na sporedu novembra, decembra bo čas za predbožični koncert Tria Vivere, januar prinaša komedijo Zavoda Javšnik in Klape z naslovom Visoka napetost, februar pa komedijo Življenje podeželskih plejbojev ali Tuje hočemo, svojega ne damo Šentjakobskega gledališča Ljubljana. Kot zadnja se bo v prvi sezoni ormoškega abonmaja predstavila Salome z avtorskim stand up kabaretom Iznenada Salome.

Ormoški kulturni abonma bodo lahko vsi bodoči abonenti od srede naprej kupili v Turistično informacijskem centru Ormož. Abonmajski sedeži bodo na voljo do 11. oktobra. Če bo ostalo kaj prostora, pa bodo ponudili v prodajo posamezne sedeže za posamezno predstavo oziroma za izven.