Jean-Jacques Martinod, ekvadorski filmski ustvarjalec, radijski DJ in intermedijski umetnik, bo skupaj s sorežiserko in filmsko snemalko Bretto C. Walker nocoj predstavil izbor kratkih filmov in ozadje njihovega nastanka.

"Dela Martinoda si prizadevajo preizpraševati čutno spoznanje v povezavi z naravnim svetom, potencialnimi ravninami in parapoetičnimi ozemlji, s prepletanjem etnofikcije z umetniškimi eksperimentalnimi filmskimi tehnikami." Njegova dela so bila nagrajena in predvajana v številnih muzejih, galerijah, na filmskih festivalih ter v prostorih in kooperativah, ki jih vodijo neodvisni umetniki, opisujejo v SCCA-Ljubljana/Postaja DIVA, kjer dogodke prirejajo v sodelovanju z Galerijo Škuc.

Izbor poetičnih, meditativnih filmov obravnava osebne izkušnje čustvenega in prostorskega prehajanja ter razmišljanja o sobivanju človeka in narave, so zapisali v SCCA-ju. V primeru dežja bo projekcija v galeriji, so še sporočili.

VideoDvorišče je program kuriranih projekcij in pogovorov o umetnosti, videu in filmu. Z njim v poletnem obdobju stopajo iz temne kinodvorane in hladnega galerijskega prostora ven, na prosto, opisujejo.