Tradicionalni festival bo tudi letos popestril zadnje poletne dni. Do 1. septembra bo na sporedu 22 dogodkov. Poleg tega pa to soboto še četrti festival sladoleda Sladka Loka.
Kot je na četrtkovi novinarski konferenci, ki so jo v Škofji Loki pripravili pred začetkom festivala, povedala koordinatorica Pisane Loke Pia Pivk, bodo ulice in trgi Škofje Loke znova oživeli. Festival prinaša veliko različnih glasbenih žanrov, predstav in delavnic.

Iz programa je poleg današnjega koncerta skupine Niet na pokritem vrtu Loškega puba omenila elektronske ritme, ki jih prihodnji petek na Loški grad prinaša Diskölöka. Predtem bo v ponedeljek na terasi mladinskega oddelka Knjižnice Ivana Tavčarja koncert Janeza Dovča, v sredo pa Rudija Bučarja in Hama. V torek se bo s koncertom zasedbe Noreia na vrtu Sokolskega doma končala letošnja sezona bralnice.

Festival, v okviru katerega se obetata tudi stand up večer in glasbeno pripovedovalski dogodek Vroča župa, bo 1. septembra na novo poimenovanem trgu mesta Freising sklenila Skupna miza dobrot, ki jo pripravljajo Kreativnice, popestrila pa jo bo zasedba Zajtrk. Veliko programa bo tudi za otroke.

"Za nami je poletje, ki je znova prineslo rekordne številke obiskovalcev. Turistični naval na naše mesto še ne pojenja, prihaja pa festival Pisana Loka in preostali dogodki, ki bodo popestrili zadnje dni poletja in uspešno odprli novo šolsko leto," je povedal škofjeloški župan Tine Radinja, ki mu je posebej všeč pisan nabor dogodkov, ki je namenjen različnim generacijam, željam in okusom.

V času Pisane Loke bo to soboto potekal tudi že tradicionalni 4. festival sladoleda Sladka Loka, ki ga pripravlja Turistično društvo Škofja Loka. Kot je pojasnil Igor Drakulič iz Turističnega društva Škofja Loka, v Škofji Loki in njeni okolici deluje kar pet izdelovalcev sladoleda, na festivalu pa bo letos mogoče okusiti sladolede devetih proizvajalcev. Na stojnicah bo še pet drugih ponudnikov dobrot. Priljubljen festival sladoleda ponuja tudi bogat spremljevalni program z otroškimi predstavami, igrami, delavnicami, animacijo, zabavo, glasbo in plesom.

Letos bo Sladka Loka potekala na Šolski ulici, saj na Mestnem trgu zaradi prenove ni dovolj prostora, iskali pa so prostor, kjer je senca.