V novi sezoni Jazz Cluba na Ljubljanskem gradu bo v Skalni dvorani mogoče ob petkih zvečer prisluhniti priznanim slovenskim in tujim glasbenikom, ki preigravajo jazz, soul, funk, rock, blues, hiphop, elektronski pop ali balkanski pop fusion, so sporočili iz grajskega jazz kluba.

Kot prvi se bo v petek predstavil Vip Band, ki ga sestavljajo Matjaž Kajzer (trobenta), Bojan Zupančič (alt saksofon), Vid Žgajner (pozavna), Anže Vrabec (klaviature), Erik Marenče (sintetizatorji), Jani Moder (električna kitara), Tadej Kampl (bas kitara) in Janez Gabrič (bobni). Na koncertu se bosta zasedbi pridružila še pevca Mitja Šinkovec - Šiki in David Matići.

Teden dni pozneje bodo gostili Zalo Kralj in Gašperja Šantla, ki na svojih koncertih nastopih po navedbah organizatorjev očarata z odlično liriko in ritmi subtilnega elektronskega popa, ter zasedbo Before Time, zmagovalko natečaja Špil lige Kina Šiška.

Oktobra bodo na gradu nastopili Eva Hren, Sentido project, Janez Bončina-Benč, Boris Cavazza kvintet in Lado Leskovar kvartet. Do konca decembra pa bodo koncertirali še Sladica Live, Vazz, Batista Cadillac, Prismojeni profesorji Bluesa, Balladero, Zlatko in Optimisti, Madless, Slavko Ivančič in Balkan Boys.

Jazz Club Ljubljanski grad bo ob petkih odprt med 19. in 23. uro, glasbeniki bodo nastopili ob 20. uri. Za nakup vstopnic se lahko uporabi tudi BON21, obiskovalci pa morajo izpolnjevati enega od treh pogojev PCT, so še sporočili organizatorji večerov.