Tradicionalni festival In Memoriam prof. Peter Hafner je ambiciozen in obsežen kulturni projekt, ki s svojim pristopom, vizijo in izvedbo sega onkraj meja klasičnega glasbeno-zabavnega festivala. V prvi vrsti je namenjen počastitvi spomina na pokojnega profesorja matematike Petra Hafnerja, ki je bil znan tudi kot glasbeni entuziast, ljubitelj humanistične misli in dejaven aktivist na področju mladinskega kulturnega polja.

Festival, ki se začenja danes, bo do konca prihodnjega tedna ponudil vrsto koncertov, filmskih projekcij, pogovorov, delavnic in ostalih vsebin. Dogodki se bodo odvijali na Škofjeloškem gradu, Pri Rdeči ostrigi in na Cankarjevem trgu v Škofji Loki ter na kranjski železniški postaji v TrainStation SubArt.

Med koncertnimi vsebinami 12. Hafnerjevega memoriala organizatorji izpostavljajo nastope Zale Kralj in Gašperja Šantla, zasedbe Svemirko, skupine Nina Bulatovix, Uršule Ramoveš in Fantov z Jazbecove grape, zasedbe Svojat ter Gašperja Letonje, med drugimi vsebinami pa izpostavljajo predstavo Sodrga in Street art turo.

Festival, ki bo ponudil raznovrstne dogodke različnih žanrov, se bo začel danes dopoldan z otroškimi ustvarjalnimi delavnicami Pri Rdeči ostrigi, zvečer bodo na škofjeloškem Cankarjevem trgu prvi koncerti, na Trgu pod Gradom pa predstava Sodrga.

Na dosedanjih enajstih izvedbah festivala je nastopila že vrsta glasbenih izvajalcev. Izvedena je bila obilica filmskih projekcij, javnih tribun, pogovornih in literarnih večerov, razstav in delavnic, ki so dopolnjevale pester glasbeni program. Pred leti so posneli tudi krajši dokumentarni film, s katerim so ponudili vpogled v drobovje festivala, v njegovo organizacijo in namen.