Matišić v dramskem besedilu pripoveduje o treh generacijah žensk v okolju prevladujoče moške družbe. Predstava govori o mladenki, ki je obremenjena z družinsko dediščino, o ženski v zrelih letih v službenem in umetniškem okolju ter ženski v zadnjem življenjskem obdobju, ki išče mir.

Zgodbo treh žensk podaja predstava s humorjem, ki se giblje med iskrivo komedijo, črnim humorjem, grotesko in tragikomedijo. Tako osvetljuje junakinje in razkriva njihove značaje, hkrati pa je razlog za smeh nad življenjskimi preizkušnjami, v katerih praviloma ženske plačajo najvišjo ceno, a na koncu na odru ostanejo le ljudje – in njihova žalost.

Mate Matišić je pomemben predstavnik sodobne hrvaške drame. Napisal je več dramskih besedil, kot profesor dramaturgije pa poučuje na zagrebški Akademiji dramskih umetnosti.
Dramaturgijo podpisuje Željka Udovičić Pleština, scenografija je delo Miljenka Sekulića, kostumografija Marite Ćopo, za glasbo sta poskrbela Ivanka Mazurkijević in Damir Martinović Mrle, idejo in realizacijo videa podpisuje Ivan Marušić Klif, svetlobo je oblikoval Aleksandar Čavlek, asistent scenografije je Antun Sekulić, svetovalka za gib pa Anja Đurinović.

V predstavi igrajo Anđela Ramljak, Maro Martinović, Barbara Prpić, Milivoj Beader, Doris Šarić Kukuljica, Hrvojka Begović, Frano Mašković, Ugo Korani, Urša Raukar, Zoran Čubrilo, Dado Ćosić, Katarina Bistrović Darvaš, Filip Nola in Lucija Šerbedžija.