Slika je izhodišče za nastanek besedila in plesnega materiala, ki odpirata različna možna branja in interpretacije.

Predstava sočasno postavlja dva svetova, ki sta hkrati prisotna. "Svet sanjskih podob nenehno prekinja tu in zdaj telesa, ga naseljuje, izziva in preoblikuje. Razprta vmesnost je prostor brezmejne ustvarjalnosti, iz katere izhaja mnoštvo oblik in njihovih variacij," so zapisali v Nomad Dance Academy Slovenija, ki je skupaj s Centrom kulture Španski borci, Zavodom En-knap in Kinom Šiška koproducent predstave. Producent je ELIAS 2069 in Mercedes Klein.

"Venera: med ujetostjo in letenjem je odrska kontemplacija odnosa med podobo, telesom in sanjami," je zapisala Mala Kline. Predstava, katere naslov se nanaša na istoimensko Botticellijevo sliko, je raziskovanje načina, kako skozi nizanje podob prodremo onkraj podobe, v bolj neposredno izkušnjo življenja in narave v njenem nenehnem postajanju, je pojasnila. "Preplet podob, poezije pisane iz sanj in glasbe razgrinjajo več med seboj sprepletenih tem kot so afirmacija telesa in izkustva, odnos do drugega, pogled in odgovornost, želja kot gonilna sila stvarstva, in naše prisostvovanje v nenehnem postajanju, ki ga uteleša narava," je dodala.

Pod koncept, koreografijo, besedilo in izvedbo predstave se podpisuje Mala Kline, ki je s Hano Vodeb poskrbela tudi za režijo filma ob predstavi. Za sceno, kostume in fotografijo je poskrbela Petra Veber, za glasbo Kristjan Krajnčan.

Nadomestni termini bodo znani naknadno.