Klemen Janežič (1989) je dramski igralec in plesalec. Foto: Urša Premik
Klemen Janežič (1989) je dramski igralec in plesalec. Foto: Urša Premik

Osnovo za tovrstna preizpraševanja avtor črpa iz situacij nemoči, nesprejemanja, neodgovornosti, neodločanja, negotovosti, pa tudi iz želje po smiselnem in vse bolj potrebnem ravnotežju med naravno in človeško stvarnostjo ter ustvarjeno in sistemsko dejanskostjo, so še zapisali.

Premierna uprizoritev bo nocoj v Stari mestni elektrarni – Elektro Ljubljana. Ponovitvi napovedujejo za petek in soboto.

Dramaturgija predstave je Sara Živkovič, avtor glasbe Branko Rožman, glas pa je posodila igralka Nina Ivanišin, je mogoče izvedeti na spletni strani Stare mestne elektrarne. Uprizoritev je nastala v produkciji zavoda ljubljanske Flote in zavoda Flota Murska Sobota ter v koprodukciji z Bunkerjem in Zavodom 0.1.

Klemen Janežič je leta 2016 magistriral iz umetnosti giba s predstavo Torzo, ki je nastala v koprodukciji AGRFT-ja in Zavoda 0.1. Zanjo je dobil akademijsko Prešernovo nagrado AGRFT-ja.

Od leta 2013 je član igralskega ansambla SNG-ja Drama Ljubljana, sodeloval pa je tudi s številnimi drugimi gledališči, kot so Lutkovno gledališče Ljubljana, Mini teater, Mestno gledališče ljubljansko, Slovensko stalno gledališče Trst in Gledališče Glej.