V predstavi nastopajo: Primož Bezjak, Branko Jordan in Katarina Stegnar. Foto: www.bunker.si
V predstavi nastopajo: Primož Bezjak, Branko Jordan in Katarina Stegnar. Foto: www.bunker.si
Betontanc je leta 1990 ustanovil režiser Matjaž Pograjc, ki je v skupini združil približno enako stare ustvarjalce z različnimi izkušnjami in ozadji. Foto: www.bunker.si

V predstavi Tam daleč stran - Uvod v ego-logijo, ki bo nocoj ob 20.00 v Stari Elektrarni doživela premiero, sledili pa bosta še dve ponovitvi, v sredo in četrtek, nastopajo Primož Bezjak, Branko Jordan in Katarina Stegnar.

Vzporedna življenja
V spremljajočem besedilu so zapisali, da gre za tri igralce, ki so več kot deset let preživeli skupaj, medtem ko so končali akademijo za gledališče, se afirmirali na neinstitucionalni in institucionalni sceni, pobrali nekaj nagrad, odšli na celo vrsto mednarodnih gostovanj in rezidenc, posneli vsak en, ne, dva filma, se fotografirali za 'rumeno štampo', se poročili, dobili nekaj otrok, si kupili stanovanja ter najeli posojila, na koncu pa vseeno ostali vsak v svojem intimnem svetu. Počitnic ne preživljajo skupaj in le redkokdaj gredo skupaj na kavo, ne berejo istih knjig, niso jim všeč iste predstave ter ne živijo po nobenem načelu. Živijo tako kot vsi drugi. Da preživijo.

Gre za predstavo, ki se poleg tega, da se ukvarja z (ne)avtentičnostjo našega življenja, ukvarja tudi s slabo vestjo, občutkom tesnobe in ujetosti kot psihosocialno generacijsko diagnozo. Obravnava anomijo in anemičnost kot konstruktivna, sestavna dela okolja, v katerem živimo. Svojo snov jemlje iz antropologije vsakdanjega življenja in preizprašuje sebičnost egoekologije.

Zaljubljenost v gib in gledališče

Betontanc je leta 1990 ustanovil režiser Matjaž Pograjc, ki je v skupini združil približno enako stare ustvarjalce z različnimi izkušnjami in ozadji, vendar s skupno ustvarjalno energijo ter zaljubljenostjo v gib in gledališče. Skupina se osredotoča na fizikalnost človeškega telesa in odnos telesa do elementov, ki omejujejo svobodo gibanja, so zapisali pri Bunkerju, ki je producent predstave.