Predstave improvizacijskih gledališč si je mogoče ogledati v veliki nogometni žogi. Foto: Teater Narobov
Predstave improvizacijskih gledališč si je mogoče ogledati v veliki nogometni žogi. Foto: Teater Narobov
Teater Narobov bo zastopal slovenske barve na svetovnem prvenstvu v gledaliških športih v Nemčiji. Foto: Teater Narobov

Prvenstvo improvizacijskega gledališča z uradnim naslovom Die Theatersport Weltmeisterschaft bo potekalo med 26. junijem in 7. julijem 2006, in sicer vzporedno s svetovnim nogometnim prvenstvom. V okviru kulturnega programa, s katerim skušajo leto pred prvenstvom dvigniti vznemirjenje, pa sta v Nürnbergu Alenka Marinič in Tomaž Lapajne iz improvizacijskega gledališča ljubljanskega KUD-a Franceta Prešerna na prvi predstavi slavila zmago proti igralcema tamkajšnjega gledališča 6 auf Kraut.

Posamezne predstave oziroma tekme kulturnega programa, v katerem skušajo organizatorji združiti principa športnega tekmovanja in umetnosti gledališča, potekajo v velikanski nogometni žogi, ki jo selijo po različnih nemških mestih. Tako si bo gledališčnike mogoče ogledati v Berlinu, Bremnu, Dortmundu, Dresdnu, Gelsenkirchnu, Göttingenu, Hamburgu, Hannovru, Münchnu in drugih krajih.

Kot pravo športno tekmovanje
Na uradnem delu prvenstva bo leta 2006 poleg gostiteljice nastopalo še 17 držav z vsega sveta, ki jih bodo 26. oktobra z žrebom v Hannovru razporedili v šitri tekmovalne skupine. Uradna jezika festivala sta angleščina in nemščina, seveda pa se lahko igralci izražajo tudi s pomočjo neverbalne komunikacije, ki je med gledališčniki z vsega sveta zagotovo ključnega pomena.