Podelitev oskarjev so letos prestavili v prvi teden marca, saj se želijo izogniti delitvi termina prireditve s prenosom dogajanja na olimpijskih igrah v Vancouvru. Foto: Reuters
Podelitev oskarjev so letos prestavili v prvi teden marca, saj se želijo izogniti delitvi termina prireditve s prenosom dogajanja na olimpijskih igrah v Vancouvru. Foto: Reuters
oskarji, nominacije
Letos je v kategoriji za najboljši film nominiranih deset filmov, ne le pet, kot smo bili vajeni do zdaj. Foto: EPA

Kot vsako leto v tem času, je šušljanje o tem, kdo si letos najbolj zasluži prestižni zlati kipec in kdo ima največ možnosti, da se to tudi zgodi, na vrhuncu. Kot prejšnja leta MMC s svojo stavnico omogoča, da ugibanja pretvorite v napovedi, z njimi pa se potegujete tudi za praktične nagrade. Potencialne zmagovalce lahko napoveste v najbolj pomembnih kategorijah - najboljši film, režija, izvirni in prirejeni scenarij, animirani in tujejezični film ter vse štiri igralske kategorije.



Deset naslovov v boju za najboljši film

Čeprav kategorij, v katerih lahko stavite, ne povečujemo, boste letos izbirali med večjim številom nominirancev. Kot seveda že veste, se velik obseg nanaša le na kategorijo najboljši film, saj je ameriška filmska akademija prvič po drugi svetovni vojni število nominiranih filmov povečala na deset. Bo zaradi tega naloga stavcev težja ali pa je letošnji izbor dovolj predvidljiv, da vas večje število ne bo zmedlo?
Ne odlašajte, podelitev bo kmalu tu
Svojo stavo lahko oddate do nedelje, 7. marca, do polnoči. Podelitev, ki jo bosta vodila igralca Steve Martin in Alec Baldwin, pa se bo začela dve uri pozneje v Los Angelesu. Najbolj uspešnemu napovedovalcu zmagovalcev bo MMC-jevo uredništvo podelilo praktično nagrado, po podelitvi pa bo objavljena tudi lestvica najbolj uspešnih stavcev.

Za sodelovanje se prijavite desno zgoraj z uporabniškim imenom in geslom, ki ga uporabljate za Moj splet.