Foto:
Foto:
Tri botre lisičice so bile že večkrat ponatisnjene.

Različne ljudske pravljice je pod omenjenim naslovom zbral Milko Matičetov, ilustrirala pa jih je ta priznana slovenska ilustratorka. Knjiga je izšla že nekajkrat, nazadnje lani. Ob tem so v Sončnici pripravili razstavo ilustracij, ki bo na ogled en mesec. 78-letna slikarka je s svojimi deli obarvala mladost številnih generacij, saj je ilustrirala več kot sto slikanic in otroških knjig, med drugim Muco Copatarico, Levega Devžeja, Zverinice iz Rezije in Prigode koze Kunigunde. Njene ilustracije pa vidimo tudi ob listanju Cicibana, Cicidoja in Pila.

Z natančnostjo do čarovnije
Za ilustracije Ančke Gošnik Godec sta značilna dokumentarna natančnost in naravoslovno znanje, s katerima upodablja pokrajine, rastline in živali. Posebno pozornost nameni detajlom, s katerim ustvari realistično pokrajino, ki je kljub vsemu še vedno pravljična.

Pomembnejše nagrade
Slikarka je za svoje delo prejela že številne nagrade, med drugim tri Levstikove nagrade, leta 2001 tudi za življenjsko delo, Smrekarjevo nagrado za življenjsko delo, plaketo Zlata slikanica, nagrado za življenjsko delo Hinko Smrekar, leta 2000 pa jo je IBBY uvrstil na svojo častno listo.