Foto:
Foto:

Z okrog 100 deli gre za največjo avtorjevo razstavo v Sloveniji doslej in prvo, pri kateri je avtor pripeljal dela iz Avstrije v Slovenijo brez kakršnih koli carinskih zapletov, tako da mu je bil postopek po lastnih besedah celo v užitek.

Oman, po rodu Slovenec iz avstrijske Koroške, je znan po intenzivnem delovanju v prostoru treh sosednjih držav. V Sloveniji je bil vseskozi prisoten z razstavami, pogosto pa tudi kot udeleženec likovnih kolonij.

Je med prvimi umetniki, ki so za svoja dela poiskali mesto komunikacije v sakralnih stavbah. Kot je ob razstavi zapisala v. d. direktorica Koroške galerije likovnih umetnosti Milena Zlatar, bo Omanova razstava del - slik, ki so živo utripanje njega samega, pomemben in prepoznaven kamen v mozaiku galerije, spodbuda za vsa novo nastajajoča "besedila" v času, ki prihaja.

Omanova dela iz zadnjih let so v Slovenj Gradcu razstavljena na 700 kvadratnih metrih. Na ogled bodo do 30. 6. Konec maja pa bosta sledili tudi hkratni razstavi umetnikovih del v Pilonovi galeriji v Ajdovščini in v galeriji Šikoronja v Rožeku v Avstriji.