Tobias Putrih je v New Yorku odprl svojo tretjo samostojno razstavo. Foto: RTV SLO
Tobias Putrih je v New Yorku odprl svojo tretjo samostojno razstavo. Foto: RTV SLO
Kino z beneškega bienala je na tokratni razstavi nadomestil koncept idealnega doma. Foto: RTV SLO/P. B.

V soboto so v galeriji Max Protecth odprli tretjo samostojno razstavo slovenskega umetnika Tobiasa Putriha. Razstava z naslovom Repertoire je njegova najnovejša kvazieksperimentalna postavitev. S parom Jessico in Stuartom je sodeloval pri razvoju zamisli o idealnem bivališču. Nastali so modeli, zgrajeni iz legokock, fotografij in razne konstrukcije, dodani pa so še intervjuji ter portreti para.

Putrih je izdelal konceptualni in formalni model bivališča, ki bi ustrezal Jessici in Stuartu. Ob eksperimentalno orientiranih objektih so v galeriji na ogled fotografski portreti para, v katerih se par pojavlja kot odsev lastnih oči. Razstava bo odprta do 3. novembra. 30. septembra pa se obeta še ena Putrihova razstava Nueberger Museum of Art in Purchase.

Tobias Purtih je mlad slovenski umetnik, ki je po končanem šolanju na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje nadaljeval študijsko pot na Umetniški akademiji (Kunstakademie) v Düsseldorfu v Nemčiji. Zadnja leta dela in živi v New Yorku, kjer je imel že več odmevnih in samostojnih in skupinskih razstav. Razstavljal je med drugim tudi v Parizu, Genovi, Baslu, Luxembourgu, Rimu, Baltimoru, Ljubljani, St. Louisu, Gradcu, letos pa na beneškem bienalu.